Oväder!

Vädertjänsterna i Danmark, Sverige, Norge, Tyskland och Polen varnade för jätteovädret som närmade sig den svenska sydkusten. Skulle dundra in med full kraft tidigt på tisdagsmorgonen men redan strax efter lunch på måndagen skulle det börja snöa.
 
Blåst storm och kuling har det ju redan gjort ett antal dagar nu men här och nu skulle även snö vräka ner...
 
Klasstvåvarning utfärdades och man varnade för uppåt trettio centimeter snö, svår drivbildning i den mycket hårda blåsten, på gränsen till storm, kraftigt fallande temperatur och mycket stora problem på vägarna och i kollektivtrafiken. Tågavgångarna glesades ut, vissa avgångar ställdes in och överallt var samtalsämnet under andra halvan av måndagen, det analkande ovädret...
 
 Polisen och trafikverket gick ut i alla medier och varnade folk för att ge sig ut på vägarna och var det så att man inte var absolut tvungen att ge sig ut skulle man stanna inne.
 
Så här såg det ut... imorse...
 
Ingen snö, lite blåsigt fortfarande och några minusgrader... Så har det sett ut hela dagen och det ser forfarande ut så...
 
Jae, jo, öööh, ja lågtrycket gick lite längre österut än vad vi räknat med, urskuldrade man sig med...
 
Jajaja...
 
Fast nere på Österlen, Söderslätt och skånska ostkusten har det varit ungefär så illa som man befarat med totalkaos på vägarna, svår drivbildning då det blåst dryga tjugo meter, inställda skolskjutsar, stängda skolor, inställda tåg, inställda färjor, inställda busslinjer, avstängda vägar och massa folk som är ute och rensar.
 
Hörde tidigare att Ystad var en lamslagen stad där det mesta stod still...
 
Brasan brinner och maten står i ugnen så oss går det ingen nöd på...
 
Må väl / C
Kommentarer

Kommentera inlägget här:
Namn: *
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej) *

URL/Bloggadress:

Kommentar: *