Alltså!

Läste detta i dagens tidning...

Fyllekapten nära orsaka katastrof


Ett 82 meter långt fraktfartyg styrde mot land vid norra Själland i natt.

En helikopter skickades upp vid sidan av fartyget och lyste in mot kommandobryggan.

Där satt kaptenen – och sov djupt.

Fartyget var på väg från Sverige i riktning mot Lübeck i Tyskland. Strax efter midnatt upptäckte den danska kustbevakningen att fartyget körde rakt mot land.

 

Handlade om minuter

När räddningsteamet i helikoptern upptäckte att kaptenen sov firades en i besättningen ner på fartyget. Han försökte väcka kaptenen flera gånger – men uppdraget var omöjligt. Kaptenen somnade om varenda gång. Samtidigt fortsatte fartyget mot land.

Till slut tvingades räddningsarbetaren lämna kommandobryggan och leta reda på en av de sovande besättningsmännen, som till slut lyckades ta kontrollen över fartyget. Enligt danska TV2 var en olycka då bara några minuter bort.

 

Stridsflyg

Enligt polisen luktade det starkt av sprit ombord. Kaptenen är gripen och polisen kommer att ta blodprov. Han misstänks för sjöfylleri.

Det är inte första gången danskarna måste ta i för att förhindra alkoholrelaterade olyckor. I september förra året tvingades marinen rycka ut då ett fartyg styrde rakt mot land. Den nyanställde kaptenen hade 2,15 promille i blodet och sov djupt.

Först när marinen skickade ut stridsflygplan av modellen F16 fick man radiokontakt med besättningen.


Tur man inte seglar så ofta på natten, alltså...

Må väl / C
Kommentarer

Kommentera inlägget här:
Namn: *
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej) *

URL/Bloggadress:

Kommentar: *