Snöstorm!

Det är inte bara vi, och cyklondrabbade Australien, som har problem. Läste just detta...

Snöstorm lamslår USA


Chicago. Mängder av flygningar fick ställas in, vägar stängdes av och tusentals amerikaner vaknade strömlösa.

Snöovädret satte stora spår från New Mexico till Maine i östra USA.

Den har gått under namnet "mammutstormen". Under tisdagen och onsdagsmorgonen levde den också upp till namnet som något alldeles extremt. En tredjedel av USA:s befolkning och 30 delstater drabbades när extrema mängder snö föll och kyla lamslog områden.

Chicago fick 54 centimeter snö - mer än på 50 år - och skolor fick för första gången på tolv år stängas.

– Det är otroligt, en sådan stor stad och det är alldeles tyst, sade läraren Elana Hiller samtidigt som hon pulsade fram på Chicagos gator.

Bara under onsdagen hade drygt 6 800 flyg - 20 procent av alla amerikanska inrikesflyg - ställts in. USA:s motsvarighet till SMHI, utfärdade samtidigt en skarp varning till folk att inte ge sig ut på vägarna: "Fråga dig själv först om det är värt att riskera livet att ta dig dit du ska".

– Jag kan inte säga hur många avåkningar vi har haft. Vi är nu i det läget där vi inte ens bogserar bort dem. Vi ger bara förarna skjuts iväg och lämnar deras bilar tills det klarnar, sade polisen Greg Kindle i Missouri till tidningen The New York Times.

Många tror nu att situationen riskerar att bli ännu värre. Kraftiga stormbyar gör sikten minimal och flygbolaget American Airlines beräkningar är att man kan tvingas ställa in mer än 20 000 flygningar.

Staden New York har under januari fått en och en halv meter snö.

 

Uppochnervända världen... Senaste året har slagit alla rekord i naturkatastrofer med jordbävningar på Haiti, i Chile och i Kina, Eiyafjallajökul, skogsbränder i Ryssland, snöstormar lite här och var och översvämmningar i Pakistan samt i Australien... Vart är vi på väg??? Och skulle nu jättevulkanen i Grand Canyon få sitt omtalade utbrott sägs det att temperaturen sjunker tolv grader i Europa och följderna kan man bara spekulera i men jordbruket skulle få sig en rejäl törn menar man på...

 

Och jag är jätteförkyld...

 

Huga...

 

Må väl / C

Kommentarer
2011-02-04 @ 22:16:10 postade lillasyster yster
Stackars USA och stackars Claes! Jo, man kan ju undra vart världen är på väg?!?!

kram till alla från oss fyra

Kommentera inlägget här:
Namn: *
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej) *

URL/Bloggadress:

Kommentar: *