Sambuca!

Vi hade ju slut på Sambuca i båten och tanken var att segla över till Helsingör någon dag då det är klart billigare, eller i alla fall inte lika dyrt, i Danmark.

Få barn gjorde att L var kompledig men det såg grått och trist ut även om det inte verkade vara någon regnrisk. Moderata vindar, i och för sig rakt i näsan, och en väderrapport som sa solig eftermiddag gjorde att vi bestämde oss för att segla i alla fall. Även N beslöt att följa med...

Sol och blå himmel kom som utlovat men vi hade duktig motström på väg mot Danmark.


Ser ut som om mittbojen kommer körande...


Flera knops motström...

Då det nu är mitt i värsta semesterperioden är det duktigt trångt i hamnarna. Väldig skillnad mot då vi var ute för några veckor sedan. Då kunde man till och med välja bland, i och för sig ett fåtal, lediga platser. Nu låg man i tredubbla led lite varstans och det var inte lätt att hitta plats. Dessutom var det en handfull båtar som också cirkulerade för att hitta en ledig plats. Vi har ju fördelen jämfört med alla tyskar, holländare, finnar, polacker och allt vad det är, för vi hittar ju i hamnen och vet var det kan finnas plats. Trots det är det svårt att hitta något ledigt.

Vi lyckades dock klämma oss in på en plats men vi fick göra det från sidan och lägga ena aktertampen med hjälp av jollen... Vi skulle ju inte ligga så länge så det var helt ok.


Trångt men det gick...

Vi handlade lite på Kvickly och Netto men hittade ingen Sambuca... Jag tog vagnen och gick mot båten medan L och N promenerade ner på byn för att hitta en spritbutik.


En Bacardi och en Jack Daniels av perfekt storlek, jämför med N's hand...

Tyvärr fick dom inte plats i ryggsäcken men det blev en Sambuca i alla fall...

Nu hade det friskat i ordentligt så vi hissade fullt ställ och fick en forsande halvvind rakt mot hamnpirarna i Helsingborg. Vadå Helsingborg - inte Råå??? Njae, nu var det så att L och mormor häromdagen promenerat på stan och tagit en glasspaus nere vid Norra Hamnen och då ätit en väldigt god blåbärsyoghurtglass. Nu ville hon att vi skulle ta svängen om Helsingborg så hon kunde få en till... Alltså var vi på väg mot Helsingborg. Vi loggade på så pass ordentligt att vinkeln mellan oss och ett litet norrgående fraktfartyg inte ändrades och ju närmare vi kom varandra insåg vi att det skulle bli kollision om ingen av oss girade. Normalt kan ju dessa mindre fraktfartyg ändra kurs några grader, för att underlätta, utan att det spelar någon större roll men å andra sidan seglar vi utan några tider att passa så vi slackade lite i seglen men hade så pass god fart ändå att vi även tvingades falla av lite. Mest för att visa fraktbåten vår avsikt... Skotade hem i takt med att vinkeln ändrades och passerade inte speciellt många meter bakom honom...


Med tillräckligt många meter tillgodo...

Så seglade vi ända in i hamnen och tog ner seglen i en piruett inne i bassängen. Hittade en perfekt plats utanför Dunkers kulturhus alldeles innan Kvickbron men nära till L's glassbar. Jag passade båten medan besättningen botaniserade i glassutbudet.


Yoghurtglass på fördäck...

L tog blåbär, N tog lime och jag tog jordgubb... N's lime smakade väldigt likt den mycket goda italienska citronglassen man hittar i Bordighera...

F turade med sundsbussen tillsammans med kompisar men missade oss på vägen till Helsingör. Dock såg han oss alldeles efter att vi snuddat fraktfartyget innan vi seglade in i Norra Hamnen och sedan på deras hemväg från Danmark såg han oss då vi slörade ner förbi färjelägena mot Råå.

Snabb undanvind hem mot Råå avslutade en trevlig seglingsdag...

Mulet hemma och klart svalare än tidigare i veckan och jag tror klockan passerat halv tio då vi tände grillen för att fixa fläskfilé på toast till middag...

Må väl / C
Kommentarer
2010-07-26 @ 22:09:08 postade N&N
Vad gör man inte för en flaska Sambuca?!

Men ni fick ju en fin seglats och en god glass på köpet så det blev en väl använd eftermiddag.

Kommentera inlägget här:
Namn: *
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej) *

URL/Bloggadress:

Kommentar: *