Inget nät!

Ett tag sedan senaste inlägget... Har legat i hamnar utan täckning och därför varit "avskurna" från omvärlden i nästan en vecka.

Vi flyttade i alla fall runt lite i Köpenhamnsområdet, hade kanonväder men nästan för varmt..., seglade lite i svaga vindar, åt gott och drack både gott och mycket..., började kajka hemåt och tog vägen via Borstahusen men där var ingen hemma, låg för ankar och badade utanför sandstranden på Råå vallar, åt middag med mormor och morfar på piren på Råå, diskuterade sommarens seglingar med alla hemvändande båtgrannar, försökte lösa motorproblem med ensamseglande båtgranne från Göteborg, fick besök av både Rose-Marie och Bengt respektive våra barn som kom för att bada, jagade de få vindpustar som fanns och hade det lugnt och skönt.

Väl hemma var det blodigt hett och allt som kunde öppnas var öppet. Som vanligt efter en lite längre båtvistelse är det mycket svårt att vistas inomhus... Man får inte luft ordentligt och speciellt svårt är det när det är så här varmt...

Igår varnade både DMI och SMHI för åska. SMHI gick för första gången ut med en klass-1 varning för mycket kraftigt åskoväder som skulle kunna ställa till det rejält.

DMI har ju en daglig statistik där man registrerar antal blixtnedslag, både med prickar så man ser var och antal nedslag, både per timma och totalt under dygnet. Vi brukar titta där efter ett kraftigt åskväder för att se var det varit kraftigast och, framför allt, hur många blixtnedslag som registrerats.

Rekordet hittills, i alla fall som vi sett, är 14519 nedslag tisdagen 26 maj 2009. Att nattens åskoväder, som i och för sig drog förbi strax väster om oss, var kraftigare var det ingen som helst tvekan om, men hur kraftigt det var var ju lite svårare att säga. 17000, 20000 eller kanske 25000 nedslag???


Som ni ser: nästan ofattbara 40000 nedslag...

Det var faktiskt lite sydländskt när hela himlen lystes upp och det kom blixtar på två eller flera håll samtidigt. Det regnade sent i går kväll men sedan var det uppehåll och det var maffigt att stå på altanen och se detta skådespel.

Klass-1 varningen står kvar för eftermiddagen idag så vi får se hur det blir. Regnar lite till och från men har inte hört någon åska ännu idag.

Nu ska vi äta födelsedagslunch...

Må väl / C
Kommentarer

Kommentera inlägget här:
Namn: *
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej) *

URL/Bloggadress:

Kommentar: *