Vinluftaren, del två!

Behövs tydligen en liten förklaring eller förtydligande av hur den fungerar.



Den består av tre delar:

Foten som man ställer den i (svart längst ner med det vita märket).
Själva avluftaren (glas/svart/glas där det svarta är det man håller den i)
Silen (är istucken i hålet i toppen)

Precis ovanför det svarta man håller i, på mitten, kan man skymta två horisontella hål som mynnar i röret i mitten. Meningen är alltså att man ska hälla vinet uppifrån i silen (som tar bort eventuell bottensats) och när vinet passerar avsmalningen i mitten sugs luft in genom de två små kanalerna och det bildas ett turbotryck samt låter som en jättesörpling när viner rinner igenom.

Funktionen gör att vinet syresätts mycket snabbt och avluftningen som på konventionellt sätt tar åtskilliga timmar sker här samtidigt som man häller upp vinet. Fungerar alltså minst lika bra, fast på en bråkdel av tiden. Plus att det är mycket roligare...

Må väl / C
Kommentarer
2010-01-28 @ 21:53:18 postade N&N
Vad ska vi ta med för vin för PROVLUFTNING ?

Kommentera inlägget här:
Namn: *
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej) *

URL/Bloggadress:

Kommentar: *