Nästan klara!

Nu är det väl egentligen bara spottarna i fönstren som saknas, annars har vi blivit klara idag.


En slutkörd skrapare/målare/limmare/diskare vilar ut...

Fast när man nu sitter ner och studerar ser man inte att vi gjort något alls, egentligen... Det ser ju likadant ut som innan. Så egentligen kunde vi skitit i alltihopa och gjort något annat istället.

Nädå, tittar man ordentligt och vet VAD man ska titta efter, så ser man...

L är väldigt populär ute vid granen när hon nästan dagligen fyller på foderautomaten som vi hängt långt in bland grenarna så att endast småfåglarna kommer åt den. Även talgbollar hängs ut och uppskattas. Problemet med att hänga upp det långt in är att även vi har svårt att nå, granbarr är väldigt piggiga och vassa kan jag meddela, men det försvårar ju mycket för de stora fåglarna, typ kaja, kråka och skata.

Ibland då man tittar ut är det kanske 15-20 stycken inne i granen, i och runt fodermaskinen och talgbollarna, samt säkert 20-30 stycken under granen och strax utanför i snön.

Men man kan ju inte direkt påstå att dessa pjoddar har något vidare bordsskick. Det sprätts något förfärligt och det är ett jädrans tjatter så man förstår att det finns att äta lite överallt när dom hållit på en stund.

Även våra kära inneboende koltrastar övervintrar här och syns ofta ätandes i granen.

Nu är klockan mycket och det piper förhoppningsvis snart om ugnen som ett kvitto på att maten är klar.

Må väl / C
Kommentarer
2010-01-24 @ 17:34:24 postade N&N
Känner precis igen det där att något man just gjort med mycket möda, inte syns om man inte vet vad det är man ska titta på.

Det är som med städning - är det städat så är det självklart att det ska se så ut MEN är det ostädat då syns det minsann!

Kommentera inlägget här:
Namn: *
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej) *

URL/Bloggadress:

Kommentar: *