Knivskarpt!

Att ha en vass kniv i köket gör otrolig skillnad...

Vi använder oss numera av ett nytt sätt att slipa knivar vilket gör att vi har sylvassa eggar på samtliga knivar. Alla vet nu om det så förhoppningsvis kommer ingen att skada sig...

Tidigare använde vi oss av sådana här runda slipstål och ibland tog man ut alla knivar i garaget och slipade på ett bryne. Visst blev det vasst men bara "sådär" och det höll kanske några gånger men sedan var det slött igen.

Det var ju en liten revolution när de laserslipade knivarna gjorde entré i våra kök och ett tag använde man med förkärlek endast dessa, men nu... Försök skiva en tomat med en halvslö kniv, det går bara inte. En laserslipad kniv är ju oftast, kanske alltid, lite tandad och då går det lite lättare, men nu...

Tomat, lök, kött och vad man än ska skära går nu som en dans med raka snygga snitt och utan minsta ansträngning eller irritation. Enda lilla orosmolnet är att man får passa sig så man inte skär sig i fingret...

Hur vi gör? Jo, det är en svensk uppfinning med många små keramiska stavar som växelvis slipar eggen. Var lite skeptisk i början men den visar sig fungera alldeles utmärkt...

Så, har ni någon favoritkniv som börjar bli lite slö är det bara att ta den med hit så ska jag slipa till den så den blir som ny, eller till och med bättre...

Må väl / C
Kommentarer
2010-01-12 @ 16:32:49 postade Mia
När kan du boka in oss då? Vi kommer gärna på en knivskarp slipning... hihi, men det låter ju kanonbra! Kram Mia
2010-01-12 @ 16:36:03 postade lillasyster yster
OK, tar med ett gäng knivar nästa gång jag har vägarna förbi...Är sliparen elektrisk eller manuell? -18 imorse; var ut på en 1-milatur med hundarna i soluppgången, mckt vackert. Inte så tidigt som det låter...solen går upp här vid halv 10-tiden!
2010-01-14 @ 19:06:55 postade N&N
Är det meningem att vi ska ta med knivar från Bordighera, Pomaretto, Praly och holbergsgatan? Eller kan vi ta med från Trollgild också?

Det ska bli spännande att se detta underverk.

Kommentera inlägget här:
Namn: *
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej) *

URL/Bloggadress:

Kommentar: *